My Blog

Leto na planini- najpopularnija izletišta 2021

Ako Vas zanima leto na planini – najpopularnija izletišta 2021 pogledajte koje su to planine najpoznatije poslednjih godina. Neke od njih veoma su tražene u turističkim agencijama i to sa razlogom. Ipak, nekima je mnogo zanimljivije da odu negde gde nema gužve, gde je priroda još uvek netaknuta i vazduh čist. Šta god tražili u Srbiji ili izvan nje, pogledajte sajt omladina.

Zlatibor

Zlatibor je za leto na planini- najpopularnija izletišta 2021

Koristi koje leto na planini – najpopularnija izletišta 2021 mogu doneti

Planina je veoma korisna po naše zdravlje. Sigurno i sami znate da svaku planinu odlikuje čist vazduh i lepi pejzaži. Ne samo da je to mesto za odmor, već i smirivanje od stresa i napetosti. Dobro je na planinu doći sa celom porodicom i uživati u njenim blagodetima.

  • Planina je zdrava na više načina i iz više razloga – pre svega tu je čist vazduh ali i sama smirenost u prirodi koristi;
  • Odlazak iz grada u planinu ima višestruke koristi po naše zdravlje – otud je dobro ispitati leto na planini – najpopularnija izletišta 2021;
  • Svakako da šetnja pomaže, bez obzira gde se nalazili – ali na većoj nadmorskoj visini ona ima više koristi;
  • Ne treba ni naglašavati kako planina koristi u ovim letnjim mesecima kada je velika vrućina – na planini je uvek hladovina;
  • Možda biste radije da obiđete egzotične destinacije za medeni mesec ali ako već imate porodicu onda je najbolje mesto da provedete vikend i odmor planina zbog više aktivnosti koje nudi.

Svež vazduh

Ovo je nešto što prvo naučimo kada govorimo o koristima boravka na planini. Ipak, na nekim našim planinama vazduh ima posebno dejstvo na naše zdravlje. Ako pogledate najpopularnije destinacije za leto 2021 videćete da se i tu nalazi jedna naša planina. Budući da imaju dobru ružu vetrova i mnogo korisnih lekovitih biljaka, udisanje tog vazduha može biti od velike koristi po zdravlje.

Porodica

Ima li lepšeg načina da se zbližite sa porodicom od boravka u prirodi? Za razliku od drugih atrakcija gde ste svi zauzeti, na planini ste zajedno u tišini. To je prilika da razgovarate, šalite se ili naučite nešto o mestu u kojem se nalazite.

Šta raditi kada je leto na planini – najpopularnija izletišta 2021

Ne samo da možete šetati, svaka planina ima mnogobrojne prednosti divna mesta za posetu. Ako niste sigurni, proverite na turističkim sajtovima šta svaka planina nudi. Nekada je sam boravak na planini, kada udišete zdrav vazduh dovoljno dobar. Osim toga, neke planine razvile su pravi turizam, pa ćete svakako naći mnogo toga za sebe.

Šetnja

I sami znate da je šetnja jedna od najboljih aktivnosti po Vaše zdravlje. Na planini je prednost i nadmorska visina ali i mesto koje obiluje korisnim biljkama i prirodom. Zbog mirisa, svežeg vazduha i prirode šetnja na planini ima mnogo više koristi nego bilo gde drugo.

Atrakcije

Ne smemo zaboraviti da su neke planine poslednjih godina postale prave turističke atrakcije zbog čega ih turisti vole. To je i zgodna prilika da odete sa decom. Sa jedne strane, uvek imate nešto što će ih zabaviti, a sa druge, možete ih povesti i u šetnju izvan gužve na čist vazduh.

Planina

Planina je pravo mesto za odmor za celu porodicu

Koja su mesta za leto na planini – najpopularnija izletišta 2021

Ako niste sigurni gde i kako se provesti na planini, najbolje je da potražite mesta koja su popularna. Ima mnogo toga što možete videti i obići, čak i ako niste ljubitelj planine. Za neka od ovih mesta važi da su popularne turističke destinacije. Proverite zašto je to tako.

Zlatibor

Teško je uopšte početi sa opisivanjem šta sve možete raditi na Zlatiboru. Od pre nekoliko godina ova planina postala je pravi centar turizma. Za razliku od drugih planina koje su se uglavnom orijentisale na zimski turizam, Zlatibor kao da više i nema sezonu. Tu ćete pronaći i gondolu, razne aktivnosti za decu ali i mesta za šetnju. Planinari imaju mnogo prostora za svoje aktivnosti, a ako volite tišinu i prirodu, onda imate mnogo staza kojima možete šetati.

Tara

Kada je neka planina proglašena za nacionalni park, onda je jasno da je to mesto na kojem morate biti. Tara je planina u zapadnoj Srbiji, na samoj granici sa Zlatiborom. Za razliku od Zlatibora, ona nije tako turistički razvijena, što je čini pravim mestom za ljubitelje prirode. Zbog povoljne lokacije, ali i klime, ona je pravi dragulj kako zimi tako i leti. Bila je poznata i kao sanatorijum za decu obolele od tuberkuloze, što znači da ima veoma povoljan vazduh i ružu vetrova.

Zlatar

Možda i nije tako popularna među turistima, Zlatar je ipak pravi dragulj za ljubitelje prirode. Osim prelepih prostranstava i prirode, ona je i veoma korisna za zdravlje. Proglašena je vazdušnom banjom, a zbog svoje klime i vetrova pogodna je za kardiovaskularne bolesti, povišenog krvnog pritiska i povišenog šećera i holesterola. Pored toga, to je i veoma lepo mesto za odmor, jer možete obići i reku Uvac i mnogobrojne livade i pašnjake.

Divčibare

Nekada poznata kao planina za prave skijaše, danas je Divčibare mesto na kojem možete provesti i leto sa celom porodicom. Ovaj kraj, počev od Valjeva pa do samog vrha poznat je i po pejzažu, ali i mnogobrojnim manastirima i crkvama. Na taj način možete spojiti svoj odmor sa aktivnim turizmom, pa kroz planinarenje i šetnju obeležiti svoj boravak na pravi način. Ne samo da možete pronaći i mesto za šetnju, već je netaknuta priroda na nekim mestima pravo blago za ljubitelje prirode. Turistička organizacija Valjeva potrudila se da od ovog mesta napravi i pravu oazu za turiste.

Goč

Još jedna planina koju nećete baš lako naći u turističkim ponudama, ali to i jeste njena prednost. Budući da se nalazi u blizini poznatih turističkih mesta, poput Vrnjačke banje i Kruševca, Goč je mesto koje morate posećivati više dana. Jedna od veoma popularnih prednosti ovog mesta su njegovi pašnjaci i lekovite biljke kojima obiluje. Zabeleženo je preko 700 biljaka koje se koriste u medicinske svrhe. To znači i prelepe pašnjake sa kojih Vas privlače prelepi mirisi.

Rtanj

Rtanj još zovu i magičnom planinom zbog svog neobičnog izgleda

Rtanj

Postoji razlog zašto je ova planina poslednjih godina jedna od najpoznatijih turističkih mesta. Iako je nekada važila za dečje skijaško odmaralište, danas je veoma popularna i za one koji nisu skijaši, odnosno, ovde dolaze i leti. Pre svega, ovo je pravo mesto za planinare i one koji vole da pešače u prirodi. Ima mnogo lepih i veoma poznatih staza i mesta (propisno obeleženih) za šetače raznih nivoa iskustva. Osim toga, ovo je mesto u samom srcu Srbije, u obliku piramide, što je čini još mističnijom. Zbog lepe prirode, mnogobrojnih vrsta lekovitog bilja i vazduha, ovo je planina koja poboljšava Vaše zdravlje. Proverite zašto je Rtanj jedna od destinacija koje preporučujemo za leto na planini – najpopularnija izletišta 2021.

adminLeto na planini- najpopularnija izletišta 2021

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *