My Blog

Saveti za prazničnu dekoraciju Vašeg doma

Kada lišće pređe iz zelene u blistave nijanse crvene, narandžaste i žute, dekorateri utrčavaju u svoje kontejnere i počinju da postavljaju prazničnu dekoraciju Vašeg doma. Za neke je, međutim, svaki dan dan za oblačenje doma u znakove, figurice i cveće – od oktobra do kraja godine je kao njihov Super Boul. Pogledajte više sličnih tema na sajtu omladina i spremite svoj dom za naredne praznike.

Uredite sami prazničnu dekoraciju Vašeg doma

Od velike je važnosti da svoj dom uređujete tako da Vam bude udobno i prijatno. Osim toga, vodite računa da imate dovoljno mesta za svu dekoraciju i pripremite sve što je potrebno na vreme. Ne zaboravite i na detalje. Instagram je izvor inspiracije za mnoge pa i prazničnu dekoraciju Vašeg doma. To je odličan način da proučite šta je dostupno svake sezone bez potrebe da napuštate kuću i odlazite na najpopularnije ski destinacije 2022-2023. Kada vidite nešto što vam se sviđa na mreži ili lično, razmislite o tome gde bi se stavka uklopila u vaš prostor.

Dekoracija doma

Za prazničnu dekoraciju Vašeg doma koristite svakodnevne stvari

Izaberite temu

Neki kućni dekorateri kombinuju i usklađuju svoj sezonski dekor, a drugi vole da izaberu temu i da je se pridržavaju. Tema se može menjati iz godine u godinu, možda sa vešticama jedne Noć veštica i slatkim malim duhovima sledeće—nema pravila! Dok tražite temu, možda Vas inspirišu najpopularniji salaši u Srbiji.

Planirajte svoje vreme

Za strastvene dekoratere, postavljanje sezonskih ukrasa je mnogo više od postavljanja drveta i bacanja nekih ukrasa. Sama veličina ukrasa zahteva od nje da odvoji dovoljno vremena za postavljanje svakog komada. Nije samo postavljeno koje oduzima mnogo vremena, iako je to verovatno najzabavniji deo. Skidanje svega i odlaganje na kraju svake sezone kada tražite najpopularnije destinacije za leto takođe zahteva posvećenost.

Podelite godišnja doba

Možete zamisliti da će, ako nastavite da dodajete svoju kolekciju ćuretina za Dan zahvalnosti, ona uskoro progutati veći deo vašeg doma. Razmislite o politici „jedan-u-jedan” kada želite nešto da kupite. Redovno pregledavanje onoga što već imate može vam pomoći da ne budete preopterećeni svojim ukrasima. Pregledajte predmete i izvadite one koje više nećete koristiti i poklonite ili prodajte. Odbacivanje kolekcije znači da uvek imate svoje omiljene predmete ili one značajne spremne za prikaz kada se sezona ponovo pojavi.

Bez ograničenja

Određena mesta u vašem domu samo su prirodna za svečane dodatke, kao što su kaminska ploča, predsoblje ili ulazna vrata. Međutim, zaista ne postoje „pravila“ u ukrašavanju. Okačite venac iznad uzglavlja kreveta, provucite venac kroz prozorske obloge ili vešto postavite figurice na neočekivana mesta. Uredite svaku sobu, pa i kupatilo i predsoblje.

Odlaganje ukrasa

Kada odlažete sezonske ukrase, uzmite u obzir više od toga koliko kanti i kutija će vam trebati da sve to sadrži. Obavezno reciklirajte jer je reciklaža veoma važna. Dostupni prostor u vašem domu i vreme u vašem području takođe dolaze u obzir. Ako ste dovoljno srećni da imate podrumski prostor za skladištenje, razmislite o tome da li se prostor greje ili hladi. Klime u kojima se vide veoma niske zimske temperature biće teže za lomljive, a vlažna područja zaista mogu učiniti mnogo na papiru i ukrasima od drveta. Čak i suva područja imaju posebne izazove.

Podizanje teškog tereta

Kada oslobodite prostor za odlaganje ukrasa i imate odgovarajuće posude i podloge da sve bude što bezbednije dobićete prazničnu dekoraciju Vašeg doma. Možda će biti primamljivo pronaći veliku plastičnu kantu za otpatke sa čvrstim poklopcem da sve svoje božićne stvari saberete na jednom mestu – nemojte to da radite.

Obeležite svaku kutiju

Pravilno obeležavanje će olakšati pronalaženje vašeg blaga, a držanje svake posude na maksimalnoj težini će obezbediti da ne izbacite leđa u tom procesu. Pravljenjem plana pre nego što počnete da ukrašavate svaku sezonu i sve bezbedno skladištite, učinićete proslave sledeće godine jednako veselim i vedrim.

Ukrasi na jelci

Naučite i kako da odlažete stvari na pravi način

Soba sa udobnom klupom i tepihom, korpom

Imate radnu zonu spuštanja negde u svojoj kući (ulaz ili neko drugo mesto)? Taj utilitarni prostor može se pretvoriti u udoban prostor ako dodate nekoliko slojeva.

  • Odaberite težak tekstil ili dva (poput ćebe ili pokrivač, ili čak ostatak iz prodavnice tepiha) i dopunite tu gomilu plišanom ovčjom kožom.
  • Trik za stilizovani izgled: presavijte svaki sloj na širinu klupe, a zatim nasložite i umotajte celu stvar trakom od tkanine ili širokom trakom, povezujući je na zadnjoj strani klupe.
  • Prazničnu dekoraciju Vašeg doma upotpunite detaljima od svetlećih detalja i zvončića.

Polica za knjige sa pozlaćenim prazničnim ukrasima

Imate li u svojoj dnevnoj sobi neke regale koje bi mogle koristiti malo sjaja za prazničnu sezonu? Očistite nered, rastavljajući knjige na manje, aerodinamične horizontalne i vertikalne hrpe. Pomešajte neke skulpturalne predmete za ravnotežu (ali obavezno ostavite malo prostora za disanje). Zatim ukrasite ekran sa nekoliko delikatnih metalnih venaca.

Kamin sa cvetnim i prazničnim ukrasima

Želite da svom kaminu date svežiji, ažuriraniji izgled za ovu božićnu sezonu? Umesto da se držite uobičajenih (neprekidno osipajućih!) zimzelenih grana i šišarki, neka ove godine vode dugotrajni cvetni aranžmani. Okružite mnoštvo cveća neutralnim predmetima, birajući komade različite visine i mešavine oblika i napravljene od raznih materijala. Da biste završili ekran, dodajte nenametljiv, elegantan dodir: jedan niz svetala da biste dobili praznični sjaj.

Barska kolica ukrašena maslinovim grančicama, cvećem

Za barska kolica koja su spremna za zabavu, uvucite maslinove grančice kako biste formirali vešti okvir. Možete oblikovati i sopstvenu kantu za led ukrašenu biljem: samo stavite malu posudu u veću i napunite prostor između dve posude vodom i grančicama ruzmarina, a zatim zamrznite. Zatim izvadite led iz velikog kontejnera (možete ga staviti pod toplu vodu da biste ga prvo olabavili); stavite na plitki tanjir za pitu da sakupite vodu dok se led topi. (Probajte i ovaj jednostavan uradi sam da oblikujete vaze ukrašene biljem i držače zaveta.)

Soba sa prazničnim akcentima, bela, drvo

Imate prazan kutak u kuhinji, u ulazu ili u svom hodniku? Zamislite to kao priliku da unesete dodatni praznični duh i napravite prazničnu dekoraciju Vašeg doma sa vrlo malo troškova i praktično bez napora. Počnite sa grupom od tri mala stabla i ukrasite neka od stabala svetlima. Ako želite, okačite vijenac za dodatni ukras. Ili razmislite o dodavanju još jednog niza svetla ili postavljanju niza prazničnih čestitki — sve ove ideje će ono što je obično osnovni, neiskorišćeni ugao pretvoriti u zabavno i praznično mesto za nekoliko minuta.

Slika ukrasa

Ima mnogo načina da ukrasite svoj dom

Dekor od bakarne cevi i cvetnih vrata

Umesto da idete sa godišnjim vencem koji se kupuje u prodavnici ove praznične sezone, probajte nešto malo veštije i neočekivanije: svoju sopstvenu „dekonstruisanu“ DIY verziju. Evo jednostavnog načina: Prvo, navucite konopac kroz tri komada prethodno isečenih bakarnih cevi (prodaje se u većini prodavnica hardvera) da biste formirali trougao. Zatim pričvrstite mešavinu ishranjenog zelenila — sve što nađete u svom dvorištu je dobro! — pomoću žice. Zatim ubacite nekoliko različitih cvetova. Imajte na umu: Za najbolje i dugotrajnije rezultate izaberite cveće koje će se lepo osušiti ako želite lepu prazničnu dekoraciju Vašeg doma.

adminSaveti za prazničnu dekoraciju Vašeg doma

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *