My Blog

Rezervisanje smeštaja putem Airbnb-a: Pronadjite najbolji smeštaj i uštedite novac

Rezervisanje smeštaja putem Airbnb-a nije teško i možete lako pronaći najbolji smeštaj. Izvršni direktor Airbnb-a je nedavno otkrio da je broj noćenja rezervisanih u objektima u SAD od 17. maja do 3. juna 2020. zapravo veći nego u istom vremenskom periodu 2019. — čak i kada je veći deo putovanja stavljen na pauzu. Slični statistički podaci su prijavljeni u evropskim, azijskim i okeanskim zemljama. A ako želite da putujete negde, pogledajte dobre predloge na sajtu omladina.

Šta je Airbnb?

Airbnb je odlična alternativa hotelima. To je iskustvo „uživo kao lokalni stanovnici“ – nešto što nećete naći u hotelu. Osim toga, postoji mnogo, više lokacija širom sveta od hotelskih opcija. Ako volite da se klonite utabanih staza, Airbnb je ostvarenje vašeg sna. Možete ih pronaći stotinama milja od najbližeg hotela. A ako putujete sa velikom porodicom ili ostajete nedeljama u isto vreme, uštedećete apsolutni paket sa Airbnb-om u većini hotela. Samo shvatite da boravite u nečijoj kući ili u slobodnom stanu, tako da nećete moći da nazovete poslugu u sobi ili spremačicu kad god želite. Airbnb je vaš pravi dom daleko od kuće.

Rezervisanje smeštaja putem Airbnb-a

Da, izgleda da su putovanja ponovo u porastu. I dok čin socijalnog distanciranja plaši mnoge potencijalne putnike iz velikih hotela, gravitacija Arbnb-ove orbite koja se širi vuče više ljudi ka njegovim zabavnim, čudnim, egzotičnim, prostranim, avanturističkim vratima. Bez obzira na vaše odredište, u blizini možete pronaći aspirativni Airbnb. Ako volite da putujete, sigurno će Vam se dopasti Bratislava: top lista lokacija i ukusa glavnog grada Slovačke.

Smeštaj preko Airbnb-a

Rezervisanje smeštaja putem Airbnb-a može biti sjajna avantura

Možete li dobiti popuste?

Budući da Airbnb možda preuzima lavovski deo predstojećih putovanja, možda ćete se zapitati – možete li dobiti popuste na Airbnb-u? Apsolutno možete, a metode su beskrajne. Iako svakako postoje visoke i niske sezone koje diktiraju najbolje vreme za jeftinu rezervaciju Airbnb-a, moguće je pregovarati o cenama na Airbnb-u, rezervisati najbolje putne kreditne kartice, proizvoditi tone kredita za preporuke i još mnogo toga. Pre nego što otputujete pogledajte muzeje u Beogradu koje ne smete propustiti. 

Pregovarajte sa domaćinom

Ako biste želeli da proslavite Novu godinu sa dečkom negde u inostranstvu, pronaćićete dobar izbor za smeštaj na ovoj platformi. Airbnb naplaćuje naknadu za korišćenje svoje platforme, a sa tim dolazi zaštita i usluge i za domaćina i za putnika (zamislite stvari poput 24/7 pomoći kada nešto krene po zlu). Možete privatno da pošaljete poruku domaćinu i zatražite privatnu transakciju izvan Airbnb infrastrukture za popust. To znači da nijedna strana neće morati da plaća Airbnb-ove naknade, što se zaista može povećati – posebno za domaćina. Međutim, ovo vas oboje (posebno domaćina) čini mnogo ranjivijim od rezervacije preko Airbnb platforme. Nije dobra ideja osim ako oboje nemate odlične kritike.

Pregovarajte i kada nemate vremena

Možete privatno poslati poruku domaćinu ako tražite rezervaciju u poslednjem trenutku. Domaćini su često mnogo spremniji da pregovaraju o ceni ako su uvereni da inače neće prodati svoju imovinu. Možete objasniti da tražite mesto u poslednjem trenutku, da volite njihov stan, ali da se pitate da li bi mogli malo da pregovaraju o ceni pošto je prošlo nedelju dana pre prijave. To će pomoći vašim novčanicima. Domaćin vam tada može poslati vezu sa jedinstvenom cenom o kojoj ste se oboje dogovorili.

Rezervišite nedeljni ili mesec dana boravka

Iznenađujući broj Airbnb domaćina ponudiće neki oblik popusta za produženi boravak. Oni postavljaju nedeljne i mesečne popuste koji se pokreću nakon sledećih boravaka:

  • Sedmični popust: aktivira se pri boravku između sedam i 27 noćenja pa je rezervisanje smeštaja putem Airbnb-a veoma isplativo
  • Mesečni popust: aktivira se pri boravku 28 ili više noći
  • Mesečni popusti ponekad mogu biti blizu 50% (ili čak i više!). Drugim rečima, ako planirate da ostanete u Airbnb-u tri nedelje, možete uštedeti novac tako što ćete ga iznajmiti na mesec dana — u zavisnosti od popusta koji nudi domaćin.

Neki se možda neće osećati prijatno radeći ovo. Opet, uvek možete pregovarati sa domaćinom i objasniti svoj proces razmišljanja. Možete objasniti da će im zapravo trebati samo da vam daju popust za vaš tronedeljni boravak, a oni će dobiti dodatnu nedelju da iznajme svoj stan.

Dnevna soba

Na Airbnb imate priliku da pregovarate o ceni

Referalne veze

Dobićete do 30 USD za upućivanje prijatelja na Airbnb – 20 dolara za svakog prijatelja koji završi svoj prvi kvalifikacioni boravak, 10 dolara za svakog prijatelja koji završi kvalifikaciono iskustvo. U isto vreme, Vaš prijatelj će dobiti $35 popusta na svoj prvi kvalifikacioni boravak. Ne ulazeći u previše detalja, vi i prijatelj sa putovanja mogli biste da dobijete mnogo kredita za preporuke ako odigrate svoje karte kako treba.

Koristite poene

Airbnb nije partner za prenos nijednog programa fleksibilnih bodova i nema program lojalnosti. Zbog toga je teže rezervisati besplatna noćenja sa Airbnb-om nego u hotelskom lancu kao što je Marriott ili Hilton. Najlakši način da rezervišete besplatan boravak na Airbnb-u je unovčenje milja Capital One. Možete koristiti Capital One milje za skoro sve što je povezano sa putovanjima, uključujući avionske karte, iznajmljivanje automobila, krstarenja, vozove, hotele i Airbnb. Naravno, takođe možete nadoknaditi svoje Airbnb troškove kreditom na izvodu sa jedne od najboljih kreditnih kartica za povrat novca.

Šoping portali

Kada obavite kupovinu preko portala za kupovinu, zaradićete bonus milje pored milja koje ćete zaraditi svojom kreditnom karticom. Airbnb je u partnerstvu sa Delta i British Airvais-om da bi vam dao dodatne milje samo za rezervaciju preko njihove veze. I da, cena je identična kao ako ste rezervisali direktno preko Airbnb-a.

Filtrirajte pretragu

Postoji bezbroj filtera uklopljenih u Airbnb alatku za pretragu. Možete tačno odrediti koliko ste spremni da platite za svoje putovanje. Međutim, takođe možete da kažete Airbnb-u da li tražite pun stan ili ste voljni da ostanete sa porodicom domaćinom. Ovo poslednje će vam uštedeti mnogo novca. Obećana vam je samo soba za boravak – sve ostalo će biti podeljeno sa porodicom domaćinom.

Kuća u šumi

Na Airbnb možete pronaći smeštaj kilometrima daleko od hotela

Budite fleksibilni sa svojim datumima

Ovo je jedna od najvećih akcija koje možete preduzeti da biste uštedeli novac. Ako posećujete Orlando tokom letnjeg odmora, očekujte da ćete se boriti za razumnu cenu. Oni sa rigidnim datumima putovanja skoro uvek gube. Ako na odmor možete da idete samo u određeno vreme, verovatno ste prepušteni na milost i nemilost najvišim cenama. Moraćete da koristite kombinaciju gore navedenih taktika da biste postigli pristupačnu stopu. Na ovaj način rezervisanje smeštaja putem Airbnb-a postaje mnogo lakše.

adminRezervisanje smeštaja putem Airbnb-a: Pronadjite najbolji smeštaj i uštedite novac

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *