My Blog

Najbolje destinacije za putovanje u 2023. godini: Gde da rezervišete sledeći odmor

Možete li da zamislite koje su najbolje destinacije za putovanje u 2023. godini? Sigurno svako od nas ima svoje mesto koje bi rado posetio. S obzirom da je veći deo sveta ponovo otvoren, 2023. će biti godina kada se putovanja zvanično vraćaju. Neki jedva čekaju da se vrate u Japan, dok drugi imaju Trans-Butan Trail na svojim listama. Još više planira plovidbu oko Grenlanda, degustaciju vina na centralnoj obali Kalifornije i posetu sledećem velikom vinskom regionu Francuske (koji je, kako se dešava, mali). Predloge za raznovrsna mesta za obilazak možete videti na sajtu omladina.

Najbolje destinacije za putovanje u 2023. godini

Mnogo toga se dešavalo proteklih godina, ali hajde da ne razmišljamo sada o tome. Sa toliko izbora koji se sada vraćaju na mapu, postoji onoliko stilova putovanja koliko i mesta za istraživanje. Ne odustajte od svojih snova i počnite da pravite plan. A zahvaljujući rezervisanju smeštaja putem Airbnb-a možete noćiti veoma povoljno.

Ljudi na ulicama Kube

Najbolje destinacije za putovanje u 2023. godini obično su i najzanimljivije

Kairo i Nil

Veliki egipatski muzej bi konačno mogao da se otvori, na samo nekoliko koraka od Velikih piramida u Gizi, ovog proleća. Više od milion kvadratnih metara izložbenog prostora, blaga uključujući statuu Ramzesa II visoku 40 stopa. Tu su bašte na otvorenom i prostrani trg sa kojeg posetioci mogu da uživaju u pustinjskom okruženju. U međuvremenu, niz novih i luksuznih brodova počelo je da plovi Nilom. Među najboljim izborima su Viking Oziris, brod sa potpuno verandom koji prevozi 82 putnika, i raskošna Sfinga iz Univorld Boutikue River Cruises. A u međuvremenu pogledajte vodič kroz Smederevo i obiđite i ovaj grad.

Luksuzni brodovi i hoteli

Najpoznatiji brod ima 42 kabine obavijene mermerom i ručno rezbareno drvo. Tu su i kreveti obučeni u fini egipatski pamučni čaršavi. Hotelska scena takođe, na sreću, dobija osveženje sa novim Mandarin Oriental koji je predviđen za centar Kaira 2024. godine. Predstojeći Four Seasons Hotel Lukor sa 200 soba trebalo bi da debituje 2025. godine. Ipak ne biste trebali čekati toliko dugo da vidite drevnu Dolinu kraljeva.

Havana, Kuba

Bajdenova administracija je malo olakšala posetu Kubi kao rezultat toga što je u maju 2022. ublažila neka ograničenja putovanja na ostrvo. Ovih dana, Amerikanci mogu ići kao deo grupne turneje ili posećivati pojedinačno uz licencu „podrška kubanskom narodu“. To je jedna od 12 odobrenih kategorija putovanja na ostrvo. Zahteva se od građana da imaju puni raspored aktivnosti koje podržavaju kubanski narod. To se lako ispunjava kupovinom usluga od kubanskih preduzetnika i boravka u lokalnim domovima.

Podržite lokalne pružaoce usluga

Tu je i ručavanje u privatnim restoranima i rezervisanje kulturnih aktivnosti. Onima koji su spremni da izađu na živahne ulice Havane biće potrebna i viza. Putnici to mogu da podnesu na dan putovanja na pultu za prijavu na aerodrom ili od organizatora putovanja. Cena varira u zavisnosti od toga gde je viza kupljena, ali retko prelazi 100 dolara. Nešto slično videćete i ako proučite šta nudi Bratislava top lista lokacija. 

Region jezera, Turska

I Istanbul i Bodrum su s pravom popularni, ali pronaćićete mnogo toga za voleti u drugim džepovima ove raznolike zemlje. To uključuje i ovaj unutrašnji deo jugozapadne Anadolije, za koji predviđaju da će biti veoma popularan u godinama koje dolaze. Najpoznatija karakteristika regiona – naravno – je niz tektonskih jezera, stvorenih drevnim zemljotresima, u podnožju planine Taurus. Takođe sadrži mnoga antička grčka i rimska arheološka nalazišta.

Čitava regija je potpuno očuvana

Blagosloven nedostatak masovnog turizma jer to znači da ovo nije vruće mesto za luksuzne hotele. Ono podrazumeva udobna mesta kao što je Eskiciler Konagi, renovirana stoljetna vila u blizini jezera Egirdir, ili Aliia Kona. Na ovoj sezonskoj farmi na radnoj operaciji lavande u Isparti radnici su topli su i gostoljubivi.
Neustrašivi putnici mogu u potpunosti da napuste hotele kampujući duž nove staze nasleđa Pisidia.

  • Ove označene rute ujedinjuju veličanstvenu prirodu i jedinstvenu istoriju regiona jezera.
  • U isto vreme prolazi kroz drevna mesta kao što su Kremna, Adada i kanjon Iazılı – najbolje destinacije za putovanje u 2023. godini.
  • Neka mesta obećavaju provod
London, Engleska

Neka od mesta postala su već kultna

Velika Britanija

Istorijski gradovi zemlje će uvek biti dom hotela koji mešaju veličanstvenu veličinu i ljubaznu uslugu. Prošlog leta je otvorena Gleneagles Tovnhouse, šik, urbana ispostava kultnog odmarališta Gleneagles, u srcu Edinburga. Sledeće godine London će dočekati hladan glam londonskog Peninsula koji je dizajnirao Peter Marino. Od mnogih muzeja svetske klase u Velikoj Britaniji, dva su nedavno dobila nadogradnju. Jedan je kolekcija Burel iz Glazgova, zapanjujući asortiman međunarodne umetnosti i artefakata. Drugi je Mančesterski muzej, koji je posvećen prirodnim naukama. The Factori, novi kulturni centar Mančestera, odaje počast čuvenoj izdavačkoj kući. Ona stoji iza rok bendova iz 80-ih Happi Mondais i Nev Order.

London je posebno mesto za gurmane

Gurmani (i jednostavno gladni) će želeti da probaju širok spektar kulinarskih užitaka u novoj londonskoj Arcade Food Hall u Battersea Pover Station. Ovo je poslednja fazi u rehabilitaciji istorijske zgrade. Nijedna poseta Velikoj Britaniji nije potpuna bez upuštanja u njenu besprekornu prirodu. Prvi škotski centar za revilding, Dundreggan, jedno je važno mesto za sve to. Njime upravlja dobrotvorna organizacija Trees for Life. Ovo imanje od 10.000 jutara na obali Škotski Loh Nes planira da otvori centar za posetioce do kraja 2023. U međuvremenu, nova staza Dva Toma u Lankaširu pokriva 25 milja i ima neke od najzanimljivijih pejzaža Engleske.

Venecija

Višegodišnji popularni grad dospeo je na naslovne strane 2022. zbog svoje naknade za jednodnevni izlet. Iako je trebalo da stupi na snagu u januaru, 2023, to se još uvek nije dogodilo. Ali zašto ići samo na jedan dan? Bijenale arhitekture u Veneciji traje od 20. maja 2023. do 26. novembra 2023. sa globalnim izložbama koje je kurirala Lesli Lokko. On je prvi crni arhitekta koji je organizovao događaj. Ljubitelji arhitekture će takođe želeti da posete Procuratie Vecchie, zgradu iz 16. veka duž Trga Svetog Marka. Iako je njena fasada jedna od najfotografisanijih u Italiji, javnost je tek nedavno puštena unutra. To se dogodilo tek nakon završetka petogodišnjeg renoviranja koje je vodio David Chipperfield Architects.

Kanal u Veneciji

Neka od mesta poznata su kao veoma romantična

Venecija znači i romantika

Oni koji traže nostalgičan luksuz trebalo bi da planiraju da stignu u drugoj polovini godine. I to sa svojim torbama spakovanim za putovanje vozom. Belmondov kultni Venice Simplon-Orient Ekpress će u junu predstaviti dva novoobnovljena vagona iz 1920-ih i 30-ih godina. Tu su i raskošni apartmani dizajnirani da odražavaju pejzaže Evrope. Najbolje destinacije za putovanje u 2023. godini obuhvataju raznovrsne države i prostore.

adminNajbolje destinacije za putovanje u 2023. godini: Gde da rezervišete sledeći odmor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *