My Blog

Gde letovati u novembru?

Da li se i vi pitate gde letovati u novembru? Zima je pred vratima, a mnogi od nas nisu spremni da se odreknu sunca, mora i peska. Ako ste i Vi među onima koji maštaju o produžetku leta, ovaj blog je za vas. Namenski smo ga pripremili za omladinu i sve one koji žele da pobegnu od hladnog vremena, a da pritom ne potroše čitavo bogatstvo.

Razlozi za putovanje u novembru

Iako većina razmišlja o zimovanju u novembru, oni najhrabriji hoće da iskoriste i poslednji dan lepog vremena na plaži. Neki od razloga da ovo uradite su:

 • Manje gužve: Novembar je mesec kada se turistička sezona smiruje, pa na plažama i atrakcijama ima manje gužve. Ovo Vam pruža priliku da istražite destinaciju bez ometanja i da u potpunosti uživate u svemu što ona nudi. Možete pronaći mirna mesta za sunčanje ili možda čak imati celu plažu samo za sebe!
 • Niže cene: Mnoge destinacije snižavaju cene avionskih karata, smeštaja i turističkih paketa u novembru kako bi privukle turiste van sezone. Ovo je odlična prilika da uživate u luksuznom odmoru po znatno nižim cenama.
 • Umerena klima: Klima u novembru može biti idealna za one koji ne vole ekstremne temperature. Nije previše vruće, ali je dovoljno toplo za kupanje i sunčanje. Takođe, manje je verovatno da ćete se susresti sa nepredvidivim vremenskim uslovima kao što su oluje ili talasi nepodnošljive vrućine.
 • Dostupne aktivnosti: S obzirom na to da nije špic sezona, može biti lakše rezervisati različite aktivnosti i izlete. Ovo je vreme kada možete isprobati nešto novo bez straha da će biti rasprodato ili prenatrpano.
 • Jednostavnije planiranje: Manje gužve znače i manje stresa prilikom planiranja. Možete lakše naći slobodan smeštaj koji vam odgovara, letovi su često dostupniji, a i manje je verovatno da ćete morati da se bavite gužvama na aerodromima i putevima.
Pogled iz aviona

Ima mnogo razloga za putovanje u novembru

Kriterijumi za odabir destinacija

Iako ima veliki broj destinacija koje su dobre za letovanje u novembru, trebate imati neke kriterijume koji će Vam pomoći pri odabiru.

 • Cena avionskih karata i smeštaja: Osim rezervisanja smeštaja putem Airbnb-a, razmislite i o opcijama kao što su hosteli ili kampovanje. Mnogi sajtovi nude rane rezervacije i last-minute popuste. Pratite specijalne ponude putem društvenih mreža i newslettera različitih turističkih agencija da biste pronašli najbolje cene.
 • Klimatski uslovi: Pored provere vremenske prognoze, uzmite u obzir i sezonske karakteristike destinacije. Na primer, nekim tropskim destinacijama novembar je mesec monsunskih kiša, što može uticati na Vaš odmor.
 • Ponuda aktivnosti: Osim plaže, mnoge destinacije nude raznovrsne aktivnosti kao što su biciklizam, planinarenje ili kulturni izleti. Posetite sajtove turističkih informacija i pročitajte recenzije da biste saznali šta je sve dostupno.
 • Lokalna kultura i gastronomija: Ako ste zaljubljenik u hranu i kulturu, odaberite destinaciju koja nudi jedinstvene kulinarne i kulturne doživljaje. Mnoge destinacije imaju sezonske festivale i događanja koja će obogatiti Vaš odmor.
 • Sigurnost: Proverite savete o putovanjima i preporuke za destinaciju na koju planirate da idete. Uzmite u obzir političku stabilnost, zdravstvene uslove i opšti nivo sigurnosti.
 • Udaljenost i pristupačnost: Ako nemate mnogo vremena, možda biste želeli da odaberete destinaciju koja je lako dostupna direktnim letovima ili kratkim prevozom.

Azijske destinacije

Ako ciljate na maksimalnu štednju bez kompromisa u kvalitetu, azijske zemlje su pravi izbor za vas.

Tajland

Tajland je izvanredna opcija sa svojim čuvenim destinacijama kao što su Phuket i Koh Samui. Ova mesta su popularna zbog svojih idiličnih plaža, kristalno čiste vode i široke palete vodenih aktivnosti. Ono što je posebno privlačno je činjenica da, iako su ova mesta veoma turistički razvijena, još uvek postoje mnoge pristupačne opcije za smeštaj, hranu i zabavu. Kada je reč o aktivnostima, možete se oprobati u ronjenju ili čak jahanju slonova, a sve to po veoma povoljnim cenama.

Vijetnam

Druga zanimljiva azijska destinacija koja se često previdi je Vijetnam. Gradovi kao što su Da Nang i Nha Trang postaju sve popularniji zbog svoje upečatljive prirodne lepote i kulture. Osim plaža koje se protežu u nedogled, tu je i raznolika hrana koja je neodoljiva. Vijetnam je poznat po svojim pristupačnim lokacijama, od povoljnih avio-karata i smeštaja do pristupačne, ali ukusne lokalne hrane. Razmislite o biciklističkim turama kroz prelepe pejzaže ili posetite lokalne prodavnice za autentični doživljaj kulture i mogućnosti za štednju.

Slika mosta u Vijetnamu

Vijetnam je nepravedno zapostavljena destinacija za letovanje

Evropske destinacije

Ako se pitate gde letovati u novembru a pri tome ne želite da putujete daleko, Evropa nudi nekoliko izvanrednih opcija.

Kanarska ostrva

Jedno od najpopularnijih mesta za letovanje u Evropi su svakako Kanarska ostrva. Tenerife i Gran Canaria nude prelepe plaže i pristupačne cene. Klima je u novembru idealna, s temperaturama koje se retko spuštaju ispod 20 stepeni Celzijusa. Pored sunčanja i plivanja, ovde možete uživati i u raznim vodenim sportovima kao što su skijanje na vodi i ronjenje.

Kipar

Druga evropska destinacija koju vredi razmotriti je Kipar. Larnaka i Limasol su poznati po svojim peščanim plažama i kristalno čistoj vodi. Cene su takođe povoljne, posebno ako koristite last minute ponude. Ako već planirate putovanje, možda se zapitate i kuda na produženi vikend ove jeseni? Kipar je svakako dobar izbor i za kraće izlete.

Afričke destinacije

Ako ste željni avanture, Afrika nudi neke veoma pristupačne opcije.

Egipat

Sharm El Sheikh i Hurgada su egipatske destinacije koje Vam omogućavaju da uživate u sunčanom vremenu čak i u novembru. Pored toga, egipatske destinacije nude širok spektar all-inclusive ponuda, što može znatno smanjiti Vaše troškove.

Maroko

Agadir u Maroku je još jedna odlična destinacija za one koji traže sunce, pesak i more u novembru. S obzirom na blizinu Evrope, cene avionskih karata su relativno niske, što ga čini idealnim izborom za one sa ograničenim budžetom.

Saveti za uštedu

Pored odabira povoljnih destinacija, postoji nekoliko načina da uštedite novac na svom putovanju. Rane rezervacije su uvek dobra opcija, kao i praćenje last minute ponuda. Ako ste u potrazi za više odmora u jednom, all-inclusive resorti su često ekonomičniji izbor – iako na prvi pogled često ne deluje tako.

Dodatne aktivnosti su svuda dostupne

Bez obzira na to koju destinaciju odaberete, svaka nudi niz dodatnih aktivnosti koje će obogatiti vaš odmor. Pre nego što se zapitate gde proslaviti Novu godinu sa dečkom, možda biste želeli da probate nešto novo i uzbudljivo na Vašem novembarskom odmoru.

Slika ljudi koji se zabavljaju na moru

Ako se pitati gde letovati u novembru – znajte da imate pregršt opcija

Gde ćete letovati u novembru?

Novembar je idealno vreme za odmor, posebno ako želite da izbegnete gužve i uživate u nižim cenama. Bilo da odaberete evropske ili afričke destinacije, postoji mnogo opcija za one koji žele da znaju gde letovati u novembru. Sada je pravo vreme za planiranje vašeg savršenog putovanja!

adminGde letovati u novembru?

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *